Beslissingen nemen met je hart

By on 19 September 2013
beslissingen nemen met je hart

Een manager dient een kei te zijn in beslissingen nemen. Dat realiseerde ik mij vandaag toen ik luisterde naar een aflevering van het radioprogramma Argos. Het onderwerp van deze aflevering luidde: een vaste baan en toch ontslag. De essentie van het verhaal was dat het eigenlijk gemakkelijk is om iemand te ontslaan, ook al heeft iemand een vaste baan.
In deze aflevering werd een aantal ontslagcasus besproken. Eén casus trok met name mijn aandacht, vooral omdat ik getriggerd werd door de curieuze besluitvorming van de manager. Een vrouw die al 20 jaar voor dezelfde werkgever werkte, werd ontslagen. De procedure die haar manager volgde bevatte allerlei fouten en onzorgvuldigheden. Zo kreeg de vrouw voor het eerst van de arbo-arts te horen dat zij in een ontslagprocedure zat. De manager had haar hier niet van op de hoogte gesteld.
Waarom had de manager van deze vrouw de beslissing genomen om op deze wijze van haar af te komen. Druk van bovenaf? Angst om de confrontatie aan te gaan? Een gecalculeerd risico? Wie zal het weten.
Het was in ieder geval geen besluit genomen met het hart… en dat is precies waar dit blog wel over gaat. Hoe neem je beslissingen met je hart?

Hoe nemen we beslissingen

Voordat ik stil wil staan hoe we beslissingen nemen vanuit het hart, sta ik eerst stil bij hoe we nu vaak beslissingen nemen.

Druk van buiten af

Een belangrijke manier om beslissingen te nemen is door druk van buitenaf. Ik heb in het verleden regelmatig beslissingen gemaakt door druk van buitenaf. Ik ben ooit medicijnen gaan studeren, vanwege druk van ouders en vanwege dat een broer en zus dat ook hadden gedaan. Dus ik dacht toen, waarom niet? Ik ben heus dankbaar dat ik deze studie heb mogen volgen. Maar deze beslissing werd vooral genomen omdat mijn ouders dat graag wilden.

Keuzes maken door negatieve emoties

Als je erg boos bent, en je een beslissing neemt, is het niet een beslissing vanuit het hart. Je laat je leiden door een negatieve emotie. De negatieve emotie bepaalt eigenlijk je beslissing. En zoals we weten is een negatieve emotie, zoals boosheid, erg veranderlijk. De ene dag boos en de volgende dag kijk je er toch weer anders tegenaan. Vandaag ben je vol irritatie maar morgen kan die irritatie al weer weg zijn.

Beslissingen nemen vanuit angst

Angst is een slechte raadgever. Toch nemen we veel beslissingen uit angst. Het zou best goed kunnen dat in het voorbeeld, de manager bang was om met de medewerker het gesprek aan te gaan. Bang voor haar reactie, bang voor het aangaan van het meningsverschil. Er zijn veel mensen die bepaalde situaties uit de weg gaan vanwege angst.

Keuzes maken met ons ratio

Dan zijn er nog mensen die proberen alles zo logisch mogelijk af te wegen en dan vanuit de logica een beslissing nemen. De voordelen en nadelen zetten zij op een rijtje en klaar is kees. Ik heb dit niet zo lang geleden meegemaakt. Althans dat dacht ik. Ik deed mee aan een offerte voor een management development traject. De Valk Leadership Company was één van de partijen. Tijdens de presentatie van ons voorstel zag ik dat alle leden druk bezig waren met scoren. Ze hadden namelijk een systeem dat ze alle partijen zouden scoren op diverse items. En aan de hand van deze score wilden zij een keuze maken. Ik nam daarom -abusievelijk- aan dat ze dan de partij zouden kiezen die het hoogste scoorde. Persoonlijk dacht ik toen, waar is het hart gebleven? Maar ik bleek het mis te hebben. Want uiteindelijk hebben zij voor een andere partij gekozen omdat de klik met die partij beter was.

Beslissingen nemen met je hart

Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar ik kon het goed begrijpen. Omdat zij ook de menselijke kant hadden betrokken in hun besluitvorming. Ik denk dat het menselijke aspect betrekken in je besluitvorming heel belangrijk is.
Je kunt dit gemakshalve onderverdelen in vier terreinen.

  1. Luister naar je hart. We hebben allemaal een hart die tegen ons spreekt. Helaas is vaak het ‘omgevingsgeluid’ te hard dat we onze hart niet goed genoeg kunnen horen. Hier bedoel ik mee dat je te veel door je gedachten en analyses laat leiden. Hierdoor worden onze beslissingen vooral genomen vanuit negatieve emoties, omgevingsdruk of ons ratio. Het is dus belangrijk om naar je hart te luisteren. Belangrijk als je naar je hart wil luisteren, is om je aandacht naar binnen te richten. Daarnaast is het van belang dat je je kunt afzonderen. Ik merk zelf dat ik het best naar mijn hart kan luisteren als ik alleen in de natuur aan het wandelen ben.
  2. Wees bewust van je belangrijkste waarden. Als je moeite hebt met beslissingen nemen, is de kans groot dat je onvoldoende goed weet wat je belangrijkste waarden zijn. Als je beslissingen wilt nemen met je hart is dus van groot belang dat je goed weet wat je waarden zijn. Ik heb veel artikelen op dit blog over waarden geschreven, omdat het zo’n vreselijk krachtig instrument is. Klik hier als je een van deze artikelen wilt lezen.
  3. Je keuzes moeten passen bij je persoonlijke missieverklaring. Je persoonlijke missieverklaring gaat je reden van bestaan. Over hetgeen je in dit leven wilt realiseren. Je persoonlijke missieverklaring vertegenwoordigt het diepste en beste in jou. Ik heb een E-boek geschreven over dit onderwerp, met de titel hoe haal ik het best uit mijzelf. Gemakshalve verwijs ik je naar dit E-boek. Je kunt meer lezen over dit E-boek door hier te klikken.
  4. Je keuzes dienen goed te passen bij de omgeving. Natuurlijk is er altijd druk van uit de omgeving. Maar allereerst gaan we bij onszelf te raden welke keuze we willen maken en dan toetsen we deze bij de omgeving. Hierdoor ontstaat een optimale synergie.

Tot slot

Ik heb nog steeds geen idee waarom de manager haar op deze wijze heeft willen ontslaan. Ik weet wel dat in de besluitvorming van de manager er keuzes zijn gemaakt die niet met het hart zijn gemaakt maar die door andere redenen werden gevoed.
De uitkomst had evengoed hetzelfde kunnen zijn. Maar het proces had zorgvuldiger plaats gevonden als de manager besluiten had genomen met het hart. In dat geval hadden beide partijen er een beter gevoel aan over gehouden.

 

Tien redenen waarom je onvoldoende succesvol bent en wat je eraan kunt doen

Gratis e-boek

Tien redenen waarom je onvoldoende succesvol bent en wat je er aan kunt doen.

Een aantal redenen zijn:

– Je denkt te veel en handelt te weinig
– Je geeft te snel op
– Je bent te kritisch op jezelf

Een e-boek over persoonlijk leiderschap, neurowetenschappen en succes.

Meer weten, klik hier!

Beslissingen nemen met je hart 5.00/5 (100.00%) 1 vote
Guido de Valk

About Guido de Valk

Dit artikel is geschreven door Guido de Valk. HIj is leiderschapscoach | Arts | Expert in neuroleiderschap| Spreker | Auteur | Thought leader